اين دمنوش ها رو زياد بنوش!

۱۰ بازديد

دم‌نوش هاي گياهي، سال هاي زيادي است كه در خانه تقريبا همه ما ايراني ها وجود دارند و از خواص زياد  آنها استفاده مي كنيم. حالا اين برچسب دم‌نوش چيزي است كه در سال هاي اخير به آن زده شده و شكلي مدرن به آن داده است. همان جوشانده هاي مادربزرگ ها كه هر كدام براي يك درد يا مرضي خوب هستند، امروز در بسته بندي ها و فرم هاي كيسه اي يا باز در فروشگاه ها عرضه مي شوند. 

صرف‌نظر از شكل و نامشان، بايد گفت در اين روزهاي سرد زمستان، نوشيدني هاي گرم لذت بي‌مانندي دارند كه روح آدم را تازه مي كنند. پس براي آشنايي با روش تهيه انواع مختلف آنها، با ما همراه باشيد. 


دم‌نوش بابونه از دمنوش نيوشا

كمي بابونه را در يك قوري آب جوش دم كنيد و بنوشيد. 
بابونه، طبيعت گرم دارد و آرام بخش و تقويت كننده اعصاب، معده و روده است. ضدتب، ضدانگل، ضديبوست، مقوي اعصاب و مغز، اشتهاآور، ضدبلغم و صفرا و شست و شو دهنده كليه ها نيز هست.

دم‌نوش به‌ليمو

به‌ليمو را به همراه نبات در قوري دم كنيد و بنوشيد.
به‌ليمو طبيعت گرم دارد، خواب آور، آرام بخش، ضدميگرن، ضدسردرد، ضد تپش قلب، تقويت كننده حافظه، ضد نفخ، تقويت كننده معده و ضدآسم است.


دم‌نوش گل گاوزبان و سنبل الطيب 

گل گاوزبان را با سنبل الطيب و ليموعماني دم كنيد. اين نوشيدني آرام بخش، خواب آور و براي رفع سردردهاي عصبي و دردهاي كليوي مفيد است. گل گاوزبان و سنبل الطيب هر دو طبيعت گرم دارند. سنبل الطيب ضدقولنج و اسپاسم، ضدتشنج و ضد صرع نيز هست.  


دم‌نوش ميوه گل نسترن 

۱۵عدد ميوه نسترن را در يك قوري آب دم كنيد.
ميوه نسترن، طبيعت خشك دارد و پايين آورنده فشارخون، ضد قند خون، ضد ورم و درد كليه، شست و شو دهنده كليه، سرشار از ويتامين ث، ضد سرماخوردگي، مقوي معده و ضد اسهال است. 


دم‌نوش به‌ليمو و زيرفون

به‌ليمو و كمي زيرفون را در يك قوري دم كنيد.
اين دمنوش خواب آور، ضدميگرن، آرام بخش، ضدتپش قلب، ضدسردرد، تقويت كننده حافظه، تقويت كننده معده، ضدآسم، پايين آورنده فشارخون، ضداسهال و شست و شو دهنده كليه است.


 دم‌نوش بادرنجبويه و زيرفون 

بادرنجبويه را همراه زيرفون در يك قوري دم كنيد.
اين دمنوش طبيعت خيلي گرم دارد، در بعضي مزاج ها بالا برنده فشارخون، مقوي قلب و اعصاب، خون ساز، تقويت كننده سلول هاي مغزي و آرام بخش است. مقوي مغز، ضد صداي گوش، خواب آور، نشاط آور، ضد بيماري هاي كليه است و بوي بد دهان را برطرف مي كند و براي رفع كابوس هاي شبانه مفيد است. 


دم‌نوش زنجبيل 

يك قاشق مرباخوري كوبيده زنجبيل را در يك قوري آب دم كنيد.
زنجبيل طبيعت گرم دارد، افزايش دهنده فوري فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقويت كننده حافظه، تنظيم كننده ادرار، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و صفرا، خون ساز، ضد درد مفاصل، تقويت كننده قوه باه، مقوي جهاز هاضمه، ضد سم غذايي، مقوي معده، مسكن و مقوي قواي رئيسه بدن است. 


دم‌نوش آويشن 

يك قاشق غذاخوري آويشن را در يك قوري آب دم كنيد.
آويشن طبيعت معتدل دارد و بالا برنده فشار خون، تقويت كننده اعصاب، رفع كوليت هاي مزمن، شست و شو دهنده كليه، ضد انگل، ضد رطوبت بدن، ضد صفرا، ضد زكام و سرفه و آسم، اشتهاآور، ضد غلظت خون، مقوي جهاز هاضمه و تقويت كننده بينايي است. 


دم‌نوش اكليل كوهي (رزماري)

يك قاشق غذاخوري از اين گياه را در يك قوري آب دم كنيد.
اكليل كوهي طبيعت گرم دارد و مقوي اعصاب، شست و شو دهنده كليه، ضد صفرا، ضد دلهره و اضطراب، تقويت كننده بدن، زكام، آسم، سياه سرفه، مقوي معده، ضد درد روماتيسمي و استخواني و كمر و ضد سنگ كيسه صفراست. 


دم‌نوش گزنه 

يك قاشق غذاخوري گزنه را در يك قوري آب جوش دم كنيد.
گزنه طبيعت گرم دارد و ضد قند، ضد غلظت خون، ضد چربي، ضد صفرا و سنگ كيسه صفرا، ضد سرطان، ضد خونريزي، زياد كننده شير مادر، رفع خستگي و ضد ريزش مو است.

دم‌نوش انار و دارچين
مواد لازم (2 نفر)
•    يك پيمانه آب انار تازه
•    يك پيمانه آب جوش
•    چوب دارچين 
•    يك قاشق غذاخوري چاي خشك 
•    يك قاشق غذاخوري شكر (يا كمي نبات) 
طرز تهيه
همه مواد به غير از شكر را در قوري بريزيد و آب جوش را روي آنها بريزيد. قوري را به مدت 15 تا 25 دقيقه روي كتري قرار دهيد تا چاي دم بكشد. هنگام سرو شكر يا نبات را اضافه كنيد.  
دم‌نوش نعنافلفلي و دارچين
مواد لازم
•    دو قاشق چايخوري نعنا فلفلي
•    دو عدد چوب دارچين
•    عسل يا نبات (اختياري) اين دم‌نوش ها رو زياد بنوش! 
طرز تهيه
نعنا فلفلي و دو عدد چوب دارچين را در يك قوري چيني بريزيد. آب جوش را روي آنها بريزيد. حدود ۱۵ دقيقه صبر كنيد تا دمنوش دم بكشد. سپس، در صورت تمايل آن را با نبات يا عسل شيرين و ميل كنيد.

چاي ماسالا
مواد لازم (2 نفر)
•    ۶ عدد ميخك
•    ۷ عدد هل
•    ۲ عدد چوب دارچين
•    ۲ حلقه زنجبيل
•    ۱ قاشق غذاخوري پودر رازيانه
•    ۲ پيمانه آب
•    ۲ پيمانه شير
•    ۲ عدد چاي كيسه اي
•    عسل 
روش تهيه
1.    همه مواد به غير از چاي، شير و عسل را درون ظرفي بريزيد و به مدت ۱۰ دقيقه روي حرارت ملايم قرار دهيد. سپس چاي را اضافه كنيد اجازه دهيد ۵ دقيقه بماند. سپس شير داغ را اضافه كنيد و بعد از روي حرارت بر داريد. 
2.    چاي ماسالا را از صافي عبور دهيد و در ليوان مناسب سرو كنيد.الا اين برچسب دم‌نوش چيزي است كه در سال هاي اخير به آن زده شده و شكلي مدرن به آن داده است. همان جوشانده هاي مادربزرگ ها كه هر كدام براي يك درد يا مرضي خوب هستند، امروز در بسته بندي ها و فرم هاي كيسه اي يا باز در فروشگاه ها عرضه مي شوند. 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.